BackupVsBusinessContinuity_1600x400

Het verschil tussen back-up en bedrijfscontinuïteit

Gegevensbeschermingsoplossingen zijn essentieel voor bedrijven van elke omvang om te implementeren, ongeacht de grootte, branche en geografische locatie. Denken aan gegevensback-up is een goede eerste stap. Bedrijfscontinuïteit is even belangrijk om te overwegen, omdat het ervoor zorgt dat uw organisatie in staat is om snel weer aan de slag te gaan als zich een ramp voordoet. Als uw server bijvoorbeeld sterft, kunt u niet snel weer aan het werk als u alleen een back-up op bestandsniveau had. Uw server moet worden vervangen, software en gegevens moeten opnieuw worden geïnstalleerd en het hele systeem moet worden geconfigureerd met uw instellingen en voorkeuren. Dit proces kan dagen duren. Kan uw bedrijf het zich veroorloven die tijd te verliezen?

Wanneer we het hebben over bedrijfscontinuïteit, denken we in termen van Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO).

  • RTO: de Recovery Time-doelstelling is de tijdsduur waarbinnen een bedrijf na een onderbreking moet worden hersteld om onaanvaardbare gevolgen te voorkomen.
  • RPO: de herstelpuntdoelstelling is de maximaal toegestane periode waarin gegevens verloren kunnen gaan als gevolg van een ramp.
    Door de gewenste RTO te berekenen, hebt u de maximale tijd bepaald die u zonder uw gegevens kunt hebben voordat uw bedrijf gevaar loopt. U kunt ook, door de RPO op te geven, weten hoe vaak u back-ups moet uitvoeren. Je hebt mogelijk een RTO van een dag en een RPO van een uur, afhankelijk van wat je bedrijf doet.

Waar u op moet letten bij een Business Continuity-oplossing
Hier zijn enkele belangrijke dingen om naar te zoeken bij het zoeken naar een oplossing voor bedrijfscontinuïteit:

  • Hybride cloudback-up: een hybride aanpak lost de kwetsbaarheden op die alleen in de cloud of alleen bij de lokale cloud aanwezig zijn.
  • Superieure RTO en RPO-Think in termen van bedrijfscontinuïteit in plaats van gewoon een back-up maken, en berekenen hoeveel downtime uw bedrijf kan doorstaan ​​en nog steeds overleven (RTO) en hoeveel gegevens u kunt veroorloven te verliezen (RPO).
    Back-up op basis van
  • afbeeldingen: zorg ervoor dat de back-upoplossing afbeeldingen van alle gegevens en systemen maakt in plaats van alleen de bestanden te kopiëren

Hoewel de meeste kleine bedrijven misschien niet hetzelfde IT-budget hebben als grotere ondernemingen, zijn de risico’s waarmee hun bedrijfsgegevens worden geconfronteerd dezelfde. Data-backup-oplossingen zijn er in alle verschillende smaken. Welke oplossing u ook kiest, het implementeren van gegevensback-up en bedrijfscontinuïteit moet een prioriteit zijn voor uw organisatie.

AUTEUR
Chris Brunau

DATUM
Apr 03, 2018

MKB is vaak slachtoffer van een ransomware aanval Datto, leverancier van dataprotectieoplossingen, publiceert zijn Europese ‘State of the Channel Ransomware Report’. Dit rapport
Nieuwe vorm van Ransomware gericht op SaaS-gegevens A new form of ransomware has managed to avoid detection by built-in security
De meest voorkomende oorzaken van gegevensverlies in Office 365Om de release van Star Wars: The Last Jedi te vieren, wilden
Heeft u al een Disaster plan?
Wij helpen u graag verder.

Contact

Links

De ICT Ruyters B.V.
Minervum 7068b, 4817 ZK Breda
Tel. +31 (0)76 888 00 10
info@ict-ruyters.nl
KVK-nummer: 20103779
BTW-nummer: NL817162574B01

Postadres:
De ICT Ruyters B.V.
Postbus 2023
4800 CA Breda

Wanneer zijn wij telefonisch bereikbaar?
Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:30 en op vrijdag van 08:30 tot 17:00

Links

SIRIS
BCDR
DRaaS
Ransomware
WannaCry
Over ons
Contact

Contact

De ICT Ruyters B.V.
Minervum 7068b, 4817 ZK Breda
Tel. +31 (0)76 888 00 10
info@ict-ruyters.nl
KVK-nummer: 20103779
BTW-nummer: NL817162574B01

Postadres:
De ICT Ruyters B.V.
Postbus 2023
4800 CA Breda

Wanneer zijn wij telefonisch bereikbaar?
Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:30 en op vrijdag van 08:30 tot 17:00