ReturnOfTheData_O365_1600x400

De meest voorkomende oorzaken van gegevensverlies in Office 365

Om de release van Star Wars: The Last Jedi te vieren, wilden we Office 365-gebruikers een nieuwe hoop bieden voor hun gegevens. Gegevensverlies is tegenwoordig een veel voorkomend verschijnsel en SaaS-apps zijn niet immuun. Van standaard e-mail tot eindgebruikersbestanden, gegevensverlies is voor alledaagse organisaties een alledaagse normaliteit geworden. Als het gaat om gegevensverlies voor bedrijven, zijn de meest voorkomende oorzaken:

  • Per ongeluk verwijderen (menselijke fout)
  • Virus of malware
  • Vaste schijf of opslagschade
  • Software corruptie
  • Natuurramp

Microsoft heeft geweldig werk geleverd om deze problemen te verhelpen, maar is hulpeloos als het gaat om de meest voorkomende oorzaak van gegevensverlies in Office 365: menselijke fouten. In één enkele toets van een toetsenbord kan een veilig en degelijk kritiek document voor altijd worden weggevaagd.

In een onderzoek van de Raad voor herstel van rampen, hadden 3 van de 4 ondervraagde bedrijven te maken met groot gegevensverlies, waaronder:

  • Het verliezen van bedrijfskritieke softwaretoepassingen
  • Virtuele machines verliezen
  • Kritieke bestanden kwijtraken
  • Ervaren meerdere dagen van downtime

Gegevensverlies heeft zeer reële financiële implicaties. In hetzelfde onderzoek heeft 20% van de ondervraagde bedrijven last van $ 50.000 tot $ 5 miljoen aan verloren tijd door verlies van productiviteit, niet-recupereerbare activa en het vertrouwen van de consument. Uit de studie bleek ook dat meer dan de helft van de bedrijven die door een natuurramp lijden onder catastrofaal gegevensverlies, vaak failliet gaat. Ze kunnen eenvoudigweg niet de activa herstellen die ze verloren hebben, inclusief klantgegevens, financiële documenten ter plaatse, toepassingsbestanden, enz.

Als u uw bedrijf niet binnen een week weer normaal kunt laten werken, dalen uw kansen voor zakelijke overleving. Consumentenvertrouwen en het moreel en de veiligheid van medewerkers zijn na een ramp al dun geworden en als uw bedrijf niet in staat is om de activiteiten te hervatten, zullen uw concurrenten ongetwijfeld uw klanten nemen.

Office 365 as a service heeft de mogelijkheid om alles in de kernomgeving te herstellen. In het kielzog van een catastrofale storing, zorgt Microsoft ervoor dat uw gegevens worden hersteld en beschikbaar zijn via een van de vele datacenters die specifiek voor dit doel worden gebruikt.

Het hoeft niet per se een rampzalige fout te zijn om een ​​herstel van service en gegevens te rechtvaardigen. Eenvoudige verwijdering van inhoud, zowel door eindgebruikers als beheerders, samen met beleidshandhaving, betekent dat een herstel vaak nodig is.

AUTEUR
Chris Brunau

DATUM
Apr 03, 2018

MKB is vaak slachtoffer van een ransomware aanval Datto, leverancier van dataprotectieoplossingen, publiceert zijn Europese ‘State of the Channel Ransomware Report’. Dit rapport
Het verschil tussen back-up en bedrijfscontinuïteit Gegevensbeschermingsoplossingen zijn essentieel voor bedrijven van elke omvang om te implementeren, ongeacht de grootte,
Wereldwijde hack legt bedrijven en Rotterdamse terminal platVoor de tweede keer in korte tijd hebben computercriminelen tientallen bedrijven lamgelegd met
Heeft u al een Disaster plan?
Wij helpen u graag verder.

Contact

Links

De ICT Ruyters B.V.
Minervum 7068b, 4817 ZK Breda
Tel. +31 (0)76 888 00 10
info@ict-ruyters.nl
KVK-nummer: 20103779
BTW-nummer: NL817162574B01

Postadres:
De ICT Ruyters B.V.
Postbus 2023
4800 CA Breda

Wanneer zijn wij telefonisch bereikbaar?
Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:30 en op vrijdag van 08:30 tot 17:00

Links

SIRIS
BCDR
DRaaS
Ransomware
WannaCry
Over ons
Contact

Contact

De ICT Ruyters B.V.
Minervum 7068b, 4817 ZK Breda
Tel. +31 (0)76 888 00 10
info@ict-ruyters.nl
KVK-nummer: 20103779
BTW-nummer: NL817162574B01

Postadres:
De ICT Ruyters B.V.
Postbus 2023
4800 CA Breda

Wanneer zijn wij telefonisch bereikbaar?
Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:30 en op vrijdag van 08:30 tot 17:00